Εκδηλώσεις

ΤRAMIG Workshop ΙΙ

Το δεύτερο σεμινάριο εκπαίδευσης μεταναστών στο πλαίσιο του προγράμματος TRAMIG - Training newly arrived immigrants for community interpreting and intercultural mediation (https://tramig.eu/) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17 Φεβρουαρίου 2020 στο ΑΠΘ. Διερμηνεία από την Κατερίνα Βλάμη και την Ντίνα Σωτάκη, απόφοιτες του ΔΠΜΣ Διερμηνείας.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου | Αίθουσα Διερμηνείας ΑΠΘ


Συνάντηση με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων διερμηνείας και μετάφρασης

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την κατεύθυνση Μετάφρασης του ΔΠΜΣ Διερμηνείας και Μετάφρασης. 

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 | Αίθουσα διερμηνείας ΑΠΘ

  


TRAMIG Workshop

Το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης μεταναστών στο πλαίσιο του προγράμματος TRAMIG - Training newly arrived immigrants for community interpreting and intercultural mediation (https://tramig.eu/) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 23 Οκτωβρίου 2019 στο ΑΠΘ. Διερμηνεία από τις Κατερίνα Βλάμου, Μαρία Πισκιούλη και Ντίνα Σωτάκη.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 | Αίθουσα Διερμηνείας ΑΠΘ

  


Διερμηνεία κατά τη συνέντευξη του Wim Mertens στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 (95,8)

Συνέντευξη του Βέλγου συνθέτη Wim Mertens στο πλαίσιο της εκπομπής «Τεχνηέντως» με διαδοχική διερμηνεία από την Ντίνα Σωτάκη, απόφοιτη του ΔΠΜΣ Διερμηνείας.

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 | Στούντιο ΕΡΤ3


Ομιλία του καθηγητή Andreas Kelletat: «Η ζωή και το έργο των μεταφραστών»

Ομιλία με θέμα «Η ζωή και το έργο των μεταφραστών» από τον καθηγητή Andreas Kelletat (Πανεπιστήμιο του Mainz/Germersheim) στο πλαίσιο του Kolloquium του ΠΜΣ «Γλώσσα και Πολιτισμός στο Γερμανόφωνο Χώρο» και του μαθήματος «Θεωρητικές προσεγγίσεις στη διερμηνεία» του ΔΠΜΣ Διερμηνείας.

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 | Αίθουσα Διερμηνείας ΑΠΘ 


Εγκαίνια της νέας αίθουσας διερμηνείας

11 Ιουνίου 2019 | Αίθουσα Διερμηνείας ΑΠΘ

Χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του ΔΠΜΣ, καθ. Σ. Γραμμενίδη, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, καθ. Θ. Λαόπουλο, την εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διερμηνείας Αλεξάνδρα Παναγάκου, την ομότιμη καθηγήτρια Κάριν Μπόκλουντ-Λαγοπούλου και την κα. Πέννυ Πούλιου, συν-ιδρύτρια του ΔΠΜΣ εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Διερμηνείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Την εκδήλωση συντόνισε η επίκ. καθ. Ανθή Βηδενμάιερ, συντονίστρια της Ειδίκευσης Διερμηνείας του ΔΠΜΣ, ενώ τα χαρακτηριστικά των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και η πορεία των εργασιών παρουσιάστηκαν από τον αναπλ. καθ. Απόστολο Καρακάση

Διερμηνεία στην εκδήλωση παρείχαν οι απόφοιτοι του προγράμματος Αναστασία Δοσίδη και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.


Παρουσίαση του Συλλόγου Διερμηνέων Συνεδρίων Ελλάδος στους φοιτητές 
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

6 Ιουνίου 2018 | Αίθουσα Διερμηνείας ΑΠΘ

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΠΘ 

E-University 

E-Learning

Webmail